ALTRES MENJARS

12 de maig 2012
Del llibre "La Vida a Pagès" de Salvador Vilarrasa i Vall
Torrada daurada.
Mentre el brou bufat bull es torra una llesca de pa a la llar; quan és torrada de cada banda es suca al perol del brou bufat i s'hi tira sucre a cada cara.
Orellanes.
Són talls de pera o préssec posats a secar enfilats com s'acostuma a fer amb els moixarnons. Es posen a estovar i es fan amb carn a la cassola, com se fa amb peres, pèsols, etc.
En cases pobres es tiraven també a l'arròs a la cassola. Les orellanes de préssec estovades en vi bo es menjaven com una mena de postre. És dels menjars que es pot dir desaparescuts..
Ous remanats.
Es posa en una cassola una mica de greix i aigua o bé oli i aigua; s'hi tiren els ous debatuts i es va remenant fins que és cuit, que desseguida ho són.
** (Transcripció literal)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada