Del llibre
"La Vida a Pagès"
de Salvador Vilarrasa i Vall
Torrada daurada.
Mentre el brou bufat bull
es torra una llesca de pa a la llar; quan és torrada de cada
banda es suca al perol del brou bufat i s'hi tira sucre a
cada cara.
Orellanes.
Són talls de pera o
préssec posats a secar enfilats com s'acostuma a fer amb els
moixarnons. Es posen a estovar i es fan amb carn a la
cassola, com se fa amb peres, pèsols, etc.
En cases pobres es
tiraven també a l'arròs a la cassola. Les orellanes de
préssec estovades en vi bo es menjaven com una mena de
postre. És dels menjars que es pot dir desaparescuts..
Ous remanats.
Es posa en una cassola
una mica de greix i aigua o bé oli i aigua; s'hi tiren els
ous debatuts i es va remenant fins que és cuit, que
desseguida ho són.
** (Transcripció
literal)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada